Podzielili kurczaka w „Ekonomie”

DSC_0313

W tym dniu w „Ekonomiku” rządziły kurczaki, gęsi i perliczki. Uczniowie uczyli się jak dużo znaczy drób w codziennej diecie.

Wczoraj (19 lutego) w Zespole Szkół Zawodowych nr 1 w Białej Podlaskiej odbyło się spotkanie i warsztaty dla uczniów z klas gastronomicznych. Zostało zorganizowane ramach Programu Informacyjno Szkoleniowego z Zakresu Jakości Mięsa Drobiowego. Poprowadziła je Akademia Kulinarna Marcina Budynka.

W czasie spotkania przedstawiono prezentację dotyczącą drobiu oraz zalet jedzenia mięsa drobiowego. Uczniowie wraz z Marcinem Budynkiem uczyli się w praktyce jak poprawnie podzielić kurczaka na poszczególne części, ale nie tylko. Dla każdej z klas zorganizowano także warsztaty poświęcone potrawom z drobiu.

Udostępnij!

Komentarze: 0

Twój E-mail nie zostanie opublikowany. Pola obowiązkowe zostały oznaczone *